My Photo
Name:
Location: Uzes, France

In the computer business since 1962 - love IT.

2004-10-19

Pork - KOKT JULSKINKA

13/12/01 11:15:53
http://zineup.com/viko/article.cfm?SectID=9&ArtID=3185

KOKT JULSKINKA
Koka julskinkan så du får ett gott spad till doppet.
Ingredienser:
Julskinka
Vatten
2 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1-2 morötter
1 gul lök
dessa kryddor räcker till 4 liter vatten
Griljering: 1 ägg
3 msk senap
2 msk sirap eller honung
1/2 tsk malen ingefära
3 msk ströbröd
kryddnejlika
Spola skinkan under rinnande kallt vatten. Stick in en köttermometer i den tjockaste köttiga delen. Lägg skinkan i en gryta så stor att även termometern får plats. Töm på kallt vatten så det täcker. Koka upp och skumma väl. Tillsätt kryddor, lök och morötter. Sjud skinkan under lock på svag värme till dess att termometern visar 70-75 grader. Beräkna 40-50 minuter per kg skinka. Tag kastrullen från värmen och ställ den antingen ute i vinterkylan eller i kallt vatten så att den svalnar så snabbt som möjligt. Tag upp skinkan ur spadet och skär loss svålen. Blanda ägg, senap, sirap eller honung och ingefära. Pensla skinkan med blandningen, sikta över ströbröd och stick in kryddnejlikor i rutmönstret på översidan. Griljera i 225 grader ca 10 minuter tills ytan fått fin färg. Förvara skinkan luftigt under folie. Sila spadet till doppet, salta om det behövs.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home