My Photo
Name:
Location: Uzes, France

In the computer business since 1962 - love IT.

2004-10-19

Pork - Jans fläskfilé

01/12/2002 07:41:01
http://w1.866.telia.com/~u86600410/jans_file.html

Jans fläskfilé
Jag vet ej vem denne Jan är, men hans goda mat gör att man skulle vilja göra hans bekantskap. Den här varianten av fläskfilé möts av ovationer och vilken kock vill inte ha sådana? Det gäller dock att ha en skvätt konjak hemma för att rätten ska bli fulländad.
1 fläskfilé 500-600 g
4 krm vitpeppar
2 krm svartpeppar
4 krm Herbamare
2 msk smör till stekning
1 msk drygt av svensk honung
3 dl vispgrädde
4-5 tsk soja
saften av 1 apelsin
ca 3/4 dl 1 msk konjak
Putsa köttet och skär det i skivor. Krydda med peppar och Herbamare. Stek skivorna vackert bruna. Tillsätt honungen, som får puttra med köttet några minuter. Späd med grädden, tillsätt soja. Pressa apelsinen och häll saften i såsen. Tillsätt konjaken. Blanda och låt puttra ca 5 minuter på svag värme. Jasminris serveras till plus en sallad.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home