Pork - Gammalt hederligt fläsk med lökragu
15/04/2003 07:48:17
http://www.aftonbladet.se/vss/matovin/story/0,2789,272478,00.html
Gammalt hederligt fläsk med lökragu
Jaha, och vad är det för fel på gammal hederlig löksås, då?
Inget alls fast den här lökröran är lite snyggare och lite lättare.
Det här behöver du
(4 personer)
400 g rimmat sidfläsk,
2 paket färdigskivat
800 g potatis
1 lök
1 rödlök
1 liten purjo
1 msk smör eller margarin
1/2 tärning grönsaksbuljong
2 msk hackad färsk timjan eller 0,5 tsk torkad
1 msk balsamvinäger
salt
peppar
Så här gör du
1. Starta ugnen på 175 grader.
2. Sätt igång potatiskoket.
3. Ansa och skölj purjon. Kapa i decimeterlånga bitar och skär dem grovt i strimlor.
4. Skala de andra lökarna och skär i klyftor.
5. Hacka timjanet ganska fint.
6. Lägg ut fläsket i en långpanna och stek knaprigt i ugnen.
7. Värm 2 dl vatten tillsammans med den halva buljongtärningen i en kastrull.
8. Fräs purjon och de andra lökarna i smöret i en kastrull eller stekpanna. Det ska inte brynas bara mjukna.
8. Skvätt i balsamvinägern, strö över timjanet och rör om. Späd med buljongen till önskad såsighet. Smaka av med salt och peppar.
9. Servera lökröran till fläsket och den kokta potatisen.
http://www.aftonbladet.se/vss/matovin/story/0,2789,272478,00.html
Gammalt hederligt fläsk med lökragu
Jaha, och vad är det för fel på gammal hederlig löksås, då?
Inget alls fast den här lökröran är lite snyggare och lite lättare.
Det här behöver du
(4 personer)
400 g rimmat sidfläsk,
2 paket färdigskivat
800 g potatis
1 lök
1 rödlök
1 liten purjo
1 msk smör eller margarin
1/2 tärning grönsaksbuljong
2 msk hackad färsk timjan eller 0,5 tsk torkad
1 msk balsamvinäger
salt
peppar
Så här gör du
1. Starta ugnen på 175 grader.
2. Sätt igång potatiskoket.
3. Ansa och skölj purjon. Kapa i decimeterlånga bitar och skär dem grovt i strimlor.
4. Skala de andra lökarna och skär i klyftor.
5. Hacka timjanet ganska fint.
6. Lägg ut fläsket i en långpanna och stek knaprigt i ugnen.
7. Värm 2 dl vatten tillsammans med den halva buljongtärningen i en kastrull.
8. Fräs purjon och de andra lökarna i smöret i en kastrull eller stekpanna. Det ska inte brynas bara mjukna.
8. Skvätt i balsamvinägern, strö över timjanet och rör om. Späd med buljongen till önskad såsighet. Smaka av med salt och peppar.
9. Servera lökröran till fläsket och den kokta potatisen.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home