My Photo
Name:
Location: Uzes, France

In the computer business since 1962 - love IT.

2004-10-19

Pork - Grisfötter

03/01/02 17:46:43
http://home2.swipnet.se/~w-23764/julrec.htm

Grisfötter
4 personer
4-8 grisfötter
4-6 l vatten
1 stor gul lök
1-2 msk ättika (24%)
Börja med att sveda skinnet på grisfötterna noga. Andvänd helst gaslåga, den sotar inte som stearinljus gör.
Skrapa nu svålen helt ren med en kniv och lägg grisfötterna i kallt vatten över natten.
Tag nu upp grisfötterna.
Skala och skiva löken.
Häll på vatten så att det knappt täcker grisfötterna. Lägg i kryddorna och löken och häll i ättikan. Koka upp fötterna under lock och låt dem sedan sjuda färdigt.
Fötterna är färdiga när en provsticka lätt glider i genom köttet.
Låt nu fötterna svalna och lägg dem i en serveringsskål.
Gör ett sk geléprov med kokspadet - det vill säga, kontrollera att spadet stelnar på en kylskåpskall tallrik eller en matsked. Blir det inte gelé omedelbart så tillsätter Du några blötlaggda och urkramade gelantinblad i kokspadet.
Slå nu spadet över fötterna och ställ in dem i kylskåpet i minst 2 timmar. Servera grisfötterna med lite av geléet.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home