My Photo
Name:
Location: Uzes, France

In the computer business since 1962 - love IT.

2004-10-19

Pork - Het köttcurry

01/12/2002 08:40:45
http://w1.866.telia.com/~u86600410/het_curry.html

Het köttcurry 6-8 portioner
Den här rätten ska lagas en dag i förväg.
Men sätt inte till den sista hälften av yoghurten förrän grytan är värmd och klar för servering.
400-500 g fläskfilé
matfett till stekning
750 g köttfärs
3 stora gula lökar
4-6 pressade vitlöksklyftor
4-6 tsk curry
3 krm stött kardemumma
2 småsmulade lagerblad
1 dl tomatpuré
2-3 tsk salt
2-3 dl vatten
3 paprikor
6 dl naturell yoghurt
pressad citronsaft
Servering:
skivade bananer
cocosflingor
färsk hackad gurka
yoghurt
chutney
jordnötter
Skär filén i skivor, dela dem på mitten och bryn dem. Lägg bitarna i en stor gryta. Bryn färsen. Hacka inte sönder den för mycket, utan rör om försiktigt så att det blir "bitar" av färs. Lägg över dem i grytan. Hacka lökarna ganska grovt. Fräs hacket så att det blir mjukt och glansigt tillsammans med pressad vitlök, curry och kardemumma. Är du tveksam om hur mycket curry du ska använda, starta försiktigt och öka efter hand du tycker det passar. Flytta lökhacket till grytan. Tillsätt lagerblad, tomatpuré, salt, vatten och hälften av yoghurten. Rör om. Låt grytan sjuda under lock en stund. Hacka paprikorna under tiden och lägg dem i grytan. Låt dem sjuda ca 10 minuter utan lock. Gör paus till dagen därpå. Värm rätten och tillsätt resten av yoghurten. Servera med kokt ris och tillbehör.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home