My Photo
Name:
Location: Uzes, France

In the computer business since 1962 - love IT.

2004-10-19

Beef - Tinas köttbullar med vitkål

06/02/2004 06:30:57
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=6134&a=111085

Tinas köttbullar med vitkål
Ingredienser Beräknat för 4 portioner
400 g blandfärs
3 skiva(or) färskt bröd
1,5 dl mjölk
1 st ägg
100 g ansjovis
0,5 st finhackad purjolök
2 msk skånsk senap
salt och peppar
0,5 st vitkålshuvud
1 msk mjöl
3 dl mjölk
2 msk messmör
1 st finhackad schalottenlökar
1 dl grovhackad persilja
salt och peppar

Gör så här:
Färs:
Blanda ägget och mjölken i en skål. Skär bort kanterna på brödet och lägg det i skålen så att det suger åt sig vätskan och blir mjukt. Hacka ansjovisen i små bitar. Blanda färsen med brödet, ansjovisen, purjolöken och senapen. Smaksätt med salt och peppar och låt färsen vila i 10 minuter. Blöt händerna och forma färsen till köttbullar. Stek köttbullarna i smör och olja i ca 10 minuter. Kontrollera att köttbullarna är färdiga genom att smaka på en.
Vitkål:
Skär kålen fint och bryn den i lite olja och smör i en kastrull. Pudra över mjölet och häll på mjölken och messmöret. Låt blandningen koka i ca 10 minuter till dess att kålen är mör. Smaksätt med salt och peppar och blanda i schalottenlöken och den grovhackade persiljan. Lägg ner köttbullarna i vitkålen före servering.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home