My Photo
Name:
Location: Uzes, France

In the computer business since 1962 - love IT.

2004-10-19

Beef - Skogsgryta

31/10/01 17:28:49
http://home.swipnet.se/dietist-johanna/

Det här är en härlig gryta med vild smak av enbär och svamp. Du kan även använda nötkött i stället för älg. Servera grytan med kokt eller pressad potatis, kokt grönsak t ex broccoli och vinbärsgelé.

Skogsgryta 4 portioner
600 g grytbitar av älg 1 flaska mörkt öl, 33 cl 1,5 dl vatten 1 köttbuljongtärning 1 msk soja 2 msk tomatpuré 1 tsk rosmarin eller timjan 6 enbär 2 gula lökar 3 morötter ca 1 tsk salt 1 tsk grovmalen svartpeppar 200-300 g kantareller eller trattkantareller 1 dl grädde eller crème fraiche smör eller margarin maizenaredning för bruna såser ev. 1-2 msk svartvinbärsgelé
Blanda öl, vatten, buljongtärning, soja, tomatpuré, rosmarin eller timjan och krossade enbär i en gryta och koka samman några minuter till en buljong. Skala och hacka löken grovt. Bryn köttbitarna i en stekpanna och lägg ner dem i buljongen. Bryn även löken lätt och tillsätt i grytan. Tillsätt peppar. Låt grytan sjuda sakta i ca 45 minuter. Skär morötterna i slantar och lägg ner dem i grytan. Koka ytterligare 20 minuter eller tills köttet är riktigt mört. Blanda i grädde eller crème fraiche i grytan. Stek svampen i stekpanna och tillsätt i grytan. Red grytan med maizena till önskad konsistens(vetemjöl utrört i vatten går bra också). Smaka av med salt och ev. vinbärsgelé.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home