My Photo
Name:
Location: Uzes, France

In the computer business since 1962 - love IT.

2004-10-19

Beef - Köttfärskalops

http://www.sr.se/cgi-bin/P1/program/artikel.asp?ProgramID=950&artikel=322094
29/11/2003 23:11:34

Köttfärskalops
Karin Franssons recept i Meny vecka 46
400 g oxfärs
1 stor gul lök
4 morötter
4 lagerblad
1 msk stött kryddpeppar
1-2 msk vetemjöl
2 dl kraftig köttbuljong
2 msk rödbetslag
salt och svartpeppar
smör

Skala och hacka löken. Skala morötterna, dela dem och skär dem i ½-1 cm tjocka skivor. Tag fram en rymlig gryta och smula ner köttfärsen, damma över vetemjölet och bryn en stund. Tillsätt morötterna och löken och låt dem bryna med några minuter. Salta och peppra och strö i kryddpepparn och lagerbladen. Häll på köttbuljongen, rör om och sänk värmen. Låt det hela såputtra i ca 8-10 minuter. Rör ner rödbetslagen och smaka av med ev. mera salt och kryddpeppar. Servera med pressad potatis, överströdd med persilja och skivade rödbetor.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home