Beef - Biff à la Lindström med stuvade morötter
06/02/2004 06:45:11
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=6134&a=111476
Biff à la Lindström med stuvade morötter
Ingredienser Beräknat för 4 portioner
4 skiva(or) färskt vitt bröd
2 dl mjölk
500 g blandfärs
1 st ägg
1 dl hackad ättiksgurka
1 dl hackade rödbetor
1-2 msk kapris
salt och peppar
socker
8 st späda morötter
vatten
1 msk smör
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
salt och peppar
2 msk smör
2 st hackade schalottenlökar
1 dl finskuren purjolök
1 msk mjöl
4 dl mjölk
2 dl riven ost
salt och peppar
6 st medelstora kokta potatisar
1 dl hackad persilja
Gör så här:
Skär bort kanterna från brödet och lägg det i mjölken. Blanda det mjuka brödet med färsen, ägget, rödbetorna, gurkan och kaprisen. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt lite socker. Låt färsen stå och vila i 10 minuter innan stekning. Forma biffar och bryn dem i olja och smör i ca 7 minuter på varje sida.
Skala morötterna. Sätt på en kastrull med vatten. Smaksätt vattnet med smöret, örterna, salt och peppar. Koka morötterna tills de är mjuka (olika koktid för olika morötter).
Smält smöret i en kastrull och fräs purjolöken och halva mängden schalottenlök däri. Pudra ner mjölet. Häll på mjölken lite i taget. Vispa så att det inte blir några klumpar. Koka mjölksåsen i ca 10 minuter tills mjölsmaken försvinner.
Vispa ner osten och smaksätt med salt och peppar. Blanda ostsåsen med de kokta morötterna, potatisen, persiljan och resten av den hackade schalottenlöken. Servera gärna biffarna och de stuvade morötterna med en fräsch sallad.
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=6134&a=111476
Biff à la Lindström med stuvade morötter
Ingredienser Beräknat för 4 portioner
4 skiva(or) färskt vitt bröd
2 dl mjölk
500 g blandfärs
1 st ägg
1 dl hackad ättiksgurka
1 dl hackade rödbetor
1-2 msk kapris
salt och peppar
socker
8 st späda morötter
vatten
1 msk smör
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
salt och peppar
2 msk smör
2 st hackade schalottenlökar
1 dl finskuren purjolök
1 msk mjöl
4 dl mjölk
2 dl riven ost
salt och peppar
6 st medelstora kokta potatisar
1 dl hackad persilja
Gör så här:
Skär bort kanterna från brödet och lägg det i mjölken. Blanda det mjuka brödet med färsen, ägget, rödbetorna, gurkan och kaprisen. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt lite socker. Låt färsen stå och vila i 10 minuter innan stekning. Forma biffar och bryn dem i olja och smör i ca 7 minuter på varje sida.
Skala morötterna. Sätt på en kastrull med vatten. Smaksätt vattnet med smöret, örterna, salt och peppar. Koka morötterna tills de är mjuka (olika koktid för olika morötter).
Smält smöret i en kastrull och fräs purjolöken och halva mängden schalottenlök däri. Pudra ner mjölet. Häll på mjölken lite i taget. Vispa så att det inte blir några klumpar. Koka mjölksåsen i ca 10 minuter tills mjölsmaken försvinner.
Vispa ner osten och smaksätt med salt och peppar. Blanda ostsåsen med de kokta morötterna, potatisen, persiljan och resten av den hackade schalottenlöken. Servera gärna biffarna och de stuvade morötterna med en fräsch sallad.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home