My Photo
Name:
Location: Uzes, France

In the computer business since 1962 - love IT.

2004-10-19

Beef - Skånsk kalops

14/02/2003 22:19:39
http://www.vartgoteborg.nu/prod/sk/vargotnu.nsf/1/recept,skansk_kalops

Skånsk kalops

4 portioner
Ingredienser:
1 ½ kg nötkött (t ex. högrev med ben)
3 gula lökar
2 morötter
2 msk margarin
1½ tsk salt
2 lagerblad
10 kryddpepparkorn
5 dl vatten
3 msk vetemjöl
1 krm sockerkulör
·
Tillagning:
Tillaga ca. 1 timme och 15 minuter
Putsa och skär köttet i bitar, ca 3x3 centimeter. (Släng inte benen)
Skala lök och morötter. Skär morötterna i 2 centimeter stora bitar och klyfta löken.
Lägg margarin i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.
När margarinet "tystnat" och inte längre fräser och blivit brynt- lägg i köttbitarna. Kom ihåg ingen trängsel i stekpannan. Bryn först köttbitarna och sen benen.
Lägg över köttbitarna i en gryta tillsamman med benen och löken. Tillsätt salt och kryddor. Häll av fettet och vispa ur stekpannan med 1 dl av vattnet, häll skyn och resten av vattnet över köttet i grytan.
Koka under lock på svag värme ca 1 timme och 15 minuter, tills köttet är mört. Låt morötterna koka med de sista 30 minuterna.
Ta upp benen. Rör ut mjölet med ½-1 dl vatten till en slät redning och rör ner den i grytan tillsammans med sockerkulören. Koka i ca 3 minuter och smaka sedan av med salt.
Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home