My Photo
Name:
Location: Uzes, France

In the computer business since 1962 - love IT.

2004-10-19

Beef - Sjömansgryta

06/02/2004 06:40:32
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=6134&a=111517

Sjömansgryta
Ingredienser Beräknat för 4 portioner
700 g nötinnanlår (8 skivor)
1 kg skalad potatis
3 st gula lökar
2 dl vatten
1 msk flytande koncentrerad kalvbuljong
4 dl mörkt öl
0,5 msk torkad timjan
2 st skalade palsternackor
3 st lagerblad
9 st enbär
salt och peppar
1-1,5 msk maizena
1-1,5 msk dijonsenap
lite socker
1 dl grovhackad persilja
1 st finhackad schalottenlök
salt och peppar

Gör så här:
Skala och skiva potatisen och palsternackan i tjocka skivor. Skär löken tunt, stek den i lite smör och lägg upp den i en skål. Bryn köttet, salta och peppra. Lyft köttet ur stekpannan och koka ur pannan med lite vatten. Häll över skyn från stekpannan i en gryta.
Varva köttet, löken, potatisen och palsternackan i grytan. Häll på buljongen, vattnet, ölet och kryddorna. Koka upp grytan och sänk sedan till medelvärme och lägg på ett lock. Låt småputtra i ca 1 timme. Smaksätt med salt och peppar.
När köttet är mört, sila av buljongen i en kastrull.
Koka upp buljongen och red av den med maizenan utrört i lite vatten. Smaksätt med dijonsenap, socker, salt och peppar och häll tillbaka skyn i grytan. Avsluta med att blanda i persiljan och den finhackade schalottenlöken.
Servera sjömansbiffen med lingon.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home