My Photo
Name:
Location: Uzes, France

In the computer business since 1962 - love IT.

2004-10-19

Lamb - Indisk lammgryta med chorizokorv

06/02/2004 06:35:13
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=6134&a=111743

Indisk lammgryta med chorizokorv
Ingredienser Beräknat för 4 portioner
800 g lammbog
2 st morötter
2 st palsternackor
1 st hel vitlök
1 msk torkad timjan
vatten
salt
5 st tomater
2 msk tomatpuré
2 klyfta(or) vitlök
5 st schalottenlökar
5 st chorizokorvar
200 g varmrökt sidfläsk
1 msk curry
0,5 msk spiskummin
0,5 msk kanel
1 burk(ar) hela tomater
salt och peppar
citronsaft och lite socker

Gör så här:Skär köttet i 5 cm stora grytbitar. Skala morötterna och palsternackorna, halvera vitlöken. Lägg lammgrytbitarna i en rymlig gryta, spola på kallt vatten. Låt det få koka upp, skumma bort allt som lägger sig på ytan. Lägg i rotfrukterna, vitlöken och timjan. Salta.
Låt köttet sjuda i ca 1-1,5 timme. Smaka på köttet, det ska trilla sönder i munnen! Ta upp köttet och morötterna, lägg i en skål. Plasta. Sila fonden och koka ner den till god smak - då återstår ca 5-7 dl.
Skär ner tomaterna i klyftor. Skiva schalottenlöken tunt, skär fläsket i 2 cm stora kuber, dela varje korv i tre delar.
Sätt på en stor gryta på spisen. Låt den bli riktigt varm. Platta till vitlöksklyftorna med kniven. Fräs tomatpurén med kryddorna i olja och
lite smör. Häll i tomaterna, schalottenlöken, vitlöken, burktomaterna och sidfläsket. Låt det koka 5 minuter. Häll på lammfonden. Smaksätt med salt, peppar, ev citronsaft och lite socker. Skär rotfrukterna. Lägg ner köttet, chorizon och rotfrukterna i grytan. Servera med t ex potatiskompott.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home